Wandelen met lotgenoten in de rouw

Vroeg of laat komt iedereen in aanraking met het verlies van een dierbare. Hoe verdrietig soms ook, de dood hoort bij het leven. Na het afscheid van een dierbare persoon, of het nu langer of korter geleden is, ontstaat er vaak een gevoel van eenzaamheid. Je moet verder zonder die geliefde persoon en uiteindelijk  je eigen weg weer zien te vinden. Terwijl de wereld om je heen verder gaat, lijkt hij voor jou stil te staan. Je vraagt je af hoe het nu verder moet en of je nog wel eens plezier in je leven zult hebben? Het aanpassen aan je veranderde leven kost tijd, veel energie en gaat gepaard met allerlei emoties. Dit is het rouwproces dat je doormaakt. Uiteindelijk zul je je leven weer moeten oppakken. 

 De goedbedoelde reacties van anderen voelen soms eerder als een last dan een verlichting. Je wilt wel eens praten met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt als jij.  

In het voorjaar 2016 start Ilonka een serie rouwverwerkingswandelingen voor lotgenoten die iemand hebben verloren. Tijdens de wandelingen is er aandacht voor de verschillende momenten in  rouwverwerking. Dit doen we door gesprekken met elkaar, soms in kleine groepjes, soms met een grotere groep. Door middel van themagesprekken en ontspanning in de natuur ontmoet je lotgenoten en ervaar je hoe anderen met hun verlieservaring omgaan. Wie weet vind je herkenning in elkaar en vind je manieren om elkaar te steunen in deze moeilijke fase van het leven. Ook als het overlijden al lang geleden is en je er nu moeite mee hebt. Het gaat nu om jou en jouw leven.

Het bewegen in het daglicht en ontmoeten van andere mensen zorgen ervoor dat je je prettiger voelt. Hoewel de wandelingen in rustig tempo plaats vinden, is enige conditie en fysieke gezondheid gewenst. 

De wandelingen zijn gepland op woensdagochtend in het duingebied  in Castricum. De wandelontmoetingen zullen tot ongeveer 1,5 uur duren afhankelijk van de grootte van de groep. De kosten zijn 8,00 euro per wandeling. Zodra voldoende deelnemers zijn aangemeldt, gaat de groep van start. Als u zich nu al wilt aanmelden, is dat mogelijk.  U kunt een mail sturen naar  natuurinzicht.net@gmail.com  of bel 06 27387548

Elke persoon rouwt op zijn eigen manier en in het tempo dat bij hem past. Als u liever kiest voor individuele begeleiding, neem dan gerust contact met mij op via 06-27387548 of mail: natuurinzicht.net@gmail.com.